Főoldal » Afrika » Egyiptom

Egyiptom

Egyiptom Afrika

Egyiptom

Nílus, Fáraók, piramisok, bazárok

- Nevezetességek, fontos látnivalók
- Mikor utazzunk ide?
- Tanácsok ide utazóknak
- Térképek
- Repülési idő
- Hasznos információk, adatok
- Gasztronómia
- Magyar képviseletek
- Útlevél és vízuminformáció


Hérodotosz ókori görög történész és utazó Egyiptomot a Nílus ajándékának nevezte.Már jóval Krisztus születése előtt vonzották az utazókat a piramisok, a Szfinx, Luxor és a Nílus folyó. A fáraók, a görögök, a rómaiak, az arabok, a törökök mind uralták Egyiptomot, a mai modern Egyiptom éppen ezért a fenti, az iszlám és a XX. század hatásainak egyvelegét mutatja.

A gízai piramisok bizonyítékai az elsüllyedt egyiptomi kultúrának. A mai egyiptomiak kulturális öntudata azonban az arab világhoz tartozáson alapul. Ott az ország elsőrangú tárgyalópartnerként, és Szadat elnök kormányzása óta az arab és a nyugati érdekeltségek közvetítőjeként is szerepel.
Az egyiptomi kultúra virágkorát, amely Kr. e. 2640-től 2160-ig tartott, elsősorban Ré, a Napisten szimbolizálja. Ebben az időben, Dzsószer, Sznofru és Kheopsz fáraók uralkodása idején épültek a monumentális templomok és a világszerte ismert piramisok. A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatoknak köszönhetően az ország hamarosan mesés gazdagságra tett szert. De a mai Egyiptomban már nem az arany és az ezüst felhalmozása az elsőrendű.

Látnivalók:

Kairó
Több, mint ezer éve Egyiptom szíve. Lakosságát 12-16 millióra becsülik. Iszlám-Kairó az ókori negyed, ez az ország -sőt az egész Közép-Kelet legsűrűbben lakott része. A látnivalók között van az Ibn Tulun mecset, az Imam ash-Shafi'i mauzóleum és a Citadella (három mecsettel és számos múzeummal).
Coptic-Kairót eredetileg római erődvárosként építették, itt található a Babilon erőd és a Coptic múzeum.
Giza a Nílus nyugati partján van, itt találhatók a Nagy piramisok, amely a világ hét csodájának egyike. Nagy dinasztiák és hódítók felemelkedését és bukását élték túl, a sivatag területében pedig osztoznak a Szfinx-szel, kisebb piramisokkal és templomokkal.

Luxor
Az ókori Théba helyén épült, Egyiptom turisták által leglátogatottabb része. Legfontosabb látnivalók a Luxor templom és a Karnak templom. Kairóból naponta buszok és vonatok járnak Luxorba.

Alexandria
A makedón Nagy Sándor, miután meghódította Görögországot, Egyiptomba ment, és a Földközi-tenger partján kiválasztotta fővárosát, az Alexandria nevű kis halászfalut.
Főbb látnivalók a Greco-római múzeum, a római amfiteátrum, a Pompei oszlop és a Kom ash-Shuqqafa katakomba.

Port Said
A Szuezi-csatorna északi bejárata a Földközi-tenger partján, fiatal város: Said pasa alapította 1859-ben, amikor a Szuezi-csatorna feltárását megkezdték. Az 1956-os szuezi válság, majd az 1967-es és 1973-as izraeli háborúk során lebombázták, és bár nagyrészt újjáépítették a várost, itt-ott még látszanak a károk. Az Egyiptomba érkező turisták nagy része nem látogat el ide, pedig a város egy szokatlan egyiptomi úticél, hiszen többek között századfordulós gyarmati építészet jellemzi.

Aswan
Egyiptom legdélebbi városa, a Nílus "másik" végében található, nem messze a Ráktérítőtől. A közepén található az Elefánt-sziget.

Info vonal

06 1 445 06 28

Online ajánlatkérés

Utazása minden részletét kívánsága szerint állítjuk össze.
Testre szabott ajánlatot
dolgozunk ki Önnek!

Hírlevelek

Különleges információk hetente
a világ egzotikus helyszíneiről,
egy új szemszögből.

Legutóbbi hírlevelünk ajánlatai

Ajánlatainkkal kapcsolatban a 06 1 789 0147 telefonszámon vagy az sales@privilegetours.hu címen érdeklődhet.

  Privilege Tours Kft.

  1053 Budapest, Papnövelde u. 3.
  (térképes nézethez kattintson ide)
  Telefon: 06 1 445 0600
  Fax: 06 1 789 0148
  E-mail: info@privilegetours.hu
  Engedélyszám: U-001139
  © 2010 - 2015 - Minden jog fenntartva!Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

  - köszönjük, hogy velünk utazik. Privilege.