Főoldal » Észak-Amerika » Mexikó

Mexikó

Mexikó Észak-Amerika

Mexikó

a tequila és a szombréro hazája

- Nevezetességek, fontos látnivalók
- Mikor utazzunk ide?
- Tanácsok ide utazóknak
- Térképek
- Repülési idő
- Hasznos információk, adatok
- Gasztronómia
- Magyar képviseletek
- Útlevél és vízuminformáció
- Oltás

Nevezetességek, főbb látnivalók Mexikóban

A hatalmas ország közigazgatási és kulturális központja a 25 millió lakost számláló Mexikóváros. Az kialudt vulkáni kürtőben, egy feltöltött tóra épült város méreteiben hatalmas: széles főútja 50 km hosszú, helyenként 10 sáv széles. A város gazdag spanyol barokk épületekben, hatalmas katedrálisokban, de nem hiányoznak a világvárosi, modern felhőkarcolók sem. A város tüdeje a Chapultepec park, ahol az Antropológiai Múzeum egyedülálló prekolumbián gyűjteményét lehet megcsodálni. Szintén itt található a város állatkertje. A városközponttól távolabb, Coyoacánban látható Cortes egykori háza.

A főváros kiindulópont a környékbeli azték városok meglátogatásához, melyek közül legismertebb Teotihuacan, hatalmas Nap- és Hold-piramisával. Innen érdemes kirándulni Tuxlába, az ezüstvárosba, vagy Pueblába.

 

A Csendes-óceáni partvidék nyaralóvárosa Acapulco híres a nyüzsgő éjszakai életéről: rengeteg, felhőkarcoló méretű szálloda, számtalan étterem, bár várja az idelátogató turistákat. A város érdekes látványosságai közé tartoznak a „sziklaugrók”: több 10 méteres magasságból vetik alá magukat a tengerbe.

 

Mexikó másik kedvelt tengerparti szakasza a Yucatán-félszigeten található Cancun, és a Riviera Maya. A Karib-tenger ezen partszakasza halakban gazdag korallzátonyaival kedvelt búvárparadicsom.

Az itt töltött vakáció alatt érdemes meglátogatni a félsziget maya emlékhelyeit: Chichen Itza híres Kukulkán-piramisát, Uxmal-t, Tulumot vagy egészen távoli, dzsungelbe rejtett Palenque-t. A gyönyörű spanyol stílusú város, Merida lehet a kiindulópontja egy-egy ilyen túrának.

A búvárkodás szinte kötelező, ha valaki itt nyaral: nem csupán a korallzátonyokon, hanem a föld alatt húzódó cseppköves barlangrendszerekben is van erre lehetőség. Mivel a félszigeten nincsen folyó, ezért az ivóvizet mai napig ezekből az édesvízi barlangrendszerekből nyerik az itt lakók. A tengerparton számtalan szórakoztató ún. öko-park várja a turistákat, ahol különböző vízi játékok mellett akár delfinekkel is úszhatnak, és mindeközben megismerhetik a vidék különleges élővilágát. Ilyen ökoparkok: Xel-ha vagy Xcaret.

 

Mexikó kevéssé ismert, de nem kevésbé látványos tájéka a Réz Kanyon. Vasúton járható be ez a különlegesen szép vidék, ahova kevés külföldi turista vetődik.

Info vonal

06 1 445 06 28

Online ajánlatkérés

Utazása minden részletét kívánsága szerint állítjuk össze.
Testre szabott ajánlatot
dolgozunk ki Önnek!

Hírlevelek

Különleges információk hetente
a világ egzotikus helyszíneiről,
egy új szemszögből.

Legutóbbi hírlevelünk ajánlatai

Ajánlatainkkal kapcsolatban a 06 1 789 0147 telefonszámon vagy az sales@privilegetours.hu címen érdeklődhet.

  Privilege Tours Kft.

  1053 Budapest, Papnövelde u. 3.
  (térképes nézethez kattintson ide)
  Telefon: 06 1 445 0600
  Fax: 06 1 789 0148
  E-mail: info@privilegetours.hu
  Engedélyszám: U-001139
  © 2010 - 2015 - Minden jog fenntartva!Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

  - köszönjük, hogy velünk utazik. Privilege.