Velence

Olaszország leghíresebb városai

Ha azt mondjuk Olaszország legelőször talán mindenkinek a lagúnák városa, a világhírű Velence ugrik, be ezután pedig automatikusan a velencei karnevál, melyre minden évben emberek százezrei érkeznek. Itt olyan híres látnivalókat tekinthetünk meg mint a Szent Márk Tér, a Dózse palota, a Sóhajok hídja vagy a Rialto.Velence mellett  egy bájos kis szigetvilágot találhatunk, melynek tagjai, Murano az üveggyártás szigete, Burano  csipkekészítés szigete, illetve Grado és Torcello.

Firenze Toszkána központja, a városlátogatások és a körutazások egyik legnépszerűbb központja, a középkorban a művészetek bölcsője volt, itt élt az akkoriban Európa szerte híres Medichi család.Ennek köszönhetően Firenze ontja a látnivalókat és a művészeteket is.Firenze Európa egyik leghíresebb városa, szűk utcái, a várost kettészelő folyó, a rengeteg műemlék mind mind, olyan mint egy nyitott művészettörténet könyv.

Róma az ország fővárosa rengeteg látnivalóval, műemlékkel, ódon falakkal, kanyargós utcákkal várja a történelemre és nevezetességekre éhes turistákat.Róma a látnivalók mellett gasztronómiában is jeleskedik, ha erre járunk mindenképpen érdemes elnyalni egy fagyit és valamelyik piazzan elfalatozni egy gőzölgő szaftos pizzát.Róma belvárosában található a mini állam a Vatikán, mely a világ legkisebb országa, a pápa lakóhelye.Leghíresebb látnivalója a Szent Péter tér és a Szent Péter Bazilika.

Bologna észak Olaszország egyik ismert városa, rengeteg palotával, melyek közül egyet kettőt mindenképpen érdemes megnézni.A város vitathatatlan tőkéje, hogy négy pápa is itt született.

Bologna

Padova észak Olaszország egyik nagyvárosa, a legendák szerint a trójai háború alatt alapították.A korábbi halászfalu mára nagyobb várossá nőtte ki magát több látnivalóval és érdekességgel.

Pisaról kétségkívül mindenkinek legelőször a Pisai ferde torony jut eszébe, de azt kevesen tudják, hogy ki a torony építésze tulajdonképpen ma sem teljesen egyértelmű.Pisa, olyan híres embereknek adott otthont mint Fibonacci, a híres matematikus, a Fibonacci sorozat feltalálója.

Milánó a divat egyik fővárosa, de az olasz divaté mindenképpen.Sok tehetősebb honfitársunk is néha leugrik Milánóba egy kis hétvégi bevásárlásra.Milánó az ország második legnagyobb városa, egy igazán különleges város, ahol sok látnivaló keveredik a nagyvárosok pezsgő ritmusával, rengeteg szórakozóhely, vendéglátóhely várja az ide érkezőket.Egyik leghíresebb utcájában a legnagyobb és legdrágább világmárkák is helyt kapnak, mint például Versace.

Nápoly sokak elméjében összefolyik a pizza szóval, ami nem is csoda hiszen a valódi olasz pizza bizony Nápolyból származik, de Nápoly, azért ennél többet jelent.A város mellett található a ma is aktív vulkán a Vezúv.Nápoly az ország harmadik legnagyobb városa egymillió lakossal, rengeteg nevezetességgel.

Genova egy észak olaszországi hatalmas kikötőváros, történelme is jelentős.Olyan művészek születtek itt, mint Paganini, és olyan híres felfedezők, mint Kolumbusz Kristóf!

Udine észak Olaszország egyik kisebb városkája, gyakran látogatják magyarok a tengerpartról hazafelé jövet.Látnivalói között, olyan érdekességek szerepelnek, mint egy gyönyörű botanikus kert, a főtér, palotája és templomai.

 Verona a Rómeo és Júliából mindenki számára ismert, nem véletlen, hogy a város első számú látnivalója a szerelmesek erkélye.