Agios Nikolaos

Zakynthos legszebb strandjai

Zakynthos sziget, a velenceiek méltán nevezték el a Kelet virágának, gyönyörű szép tájaival, csodálatos öbleivel, strandjaival a nyaralók kedvelt uticélja, éghajlata mediterrán enyhe tél és nyáron forró napsütés várja a látogatókat, ehhez még társul a kristálytiszta tengervíz, a finom homokos partszakaszok és édeni környezetben találja magát a vendég.

Porto Roxa

Porto Roxa, köves, sziklás a partja az öbölnek, meredek és csipkézett sziklafalak között húzódik meg, Leonból vagy Limionasból lehet megközelíteni, amúgy Limionas öble is arról híres, hogy kristálytiszta vízű itt is a tenger.

Porto Vromi

Porto Vromi, két faluból is vezet út ebbe a kikötőbe, Anafonitria és Marines falvakból, bár gyönyörű a partja, még sincs kiépített strand, de viszont búvárkodásra, fürdésre kitűnő hely, itt bérelhető kis hajó, amellyel eljuthat a Navaggio öbölbe, és egy másik kedvelt úticél innen a közeli barlangokhoz eljutni, felsorolni nehéz, hisz Zakynthos szigetén közel 400 barlang van, viszont nagyon sokat nem lehet megközelíteni nagyobb hajóval ,szebbnél szebb látvánnyal és környezettel. Ugyancsak itt látogatható meg a Szív barlang, és egy Posseidon, a tengerek istenének arcát megformázó szikla.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, ebből a kikötőből indulnak hajók Kefalóniába, a sziget észak-keleti részén fekszik, strandja kavicsos, a víz szintén mesés, ugyancsak a kikötőből lehet eljutni a Kék Barlangokhoz, kis hajóval, a kikötő partján egy kis kápolna ékeskedik, erről kapta a kikötő a nevét, és a tengerből kiemelkedik egy kis szigetecske, amely a kikötő nevét viseli szintén. Agios Nikolaos városában búvárközpont várja a merülés szerelmeseit, tavernák, bárok várják a vendégeket, a gyönyörű homokos part, a kristálytiszta víz itt is csodálatos.

Xigia

Xigia, nem messze Makrigialostól található ez a strand, egy kis víz alatti barlang rejtőzködik partján, a sziklákról kén jut a vízbe, a barlangban a kénes forrás bugyog, ez a sziklákat feketére festi, és a vízbe keveredő kén jótékony hatással bír a reumás fájdalmak enyhítésére, sokan keresik fel ezt a strandot, gyógyulás céljából.

Makrigialos

Makrigialos, Zakhyntos legnépszerűbb strandja, széles és homokos, kavicsos a part, gyönyörű, kristálytiszta a vize és hirtelen mélyül.

Alykes

Alykes nem csak a vízisportok kedvelőinek paradicsoma, szintén széles, homokos a partja, a víz egyszerűen mesésen tiszta, a faluban foglalkoznak sólepárlással, az egész szigetet az itt előállított sóval látják el.

Népszerű strandok Görögországban

Kréta legszebb strandjai

Görögország Nyaralás
Santorini: látnivalók, nevezetességek, nyaralás