Gran Canaria látnivalók

Gran Canaria

A Kanári-szigetek „kis kontinense” a Gran Canaria. Ez a sziget maga a testet öltött változatosság. Akár az élővilágát, akár az éghajlatát, akár a földrajzi adottságait vesszük figyelembe. A sziget szabályos kört formál 1560 négyzetkilométeren. Évente két és félmillió turista lép a sziget talajára.

Gran Canaria Kanári szigetek

A sziget fővárosát, Las Palmas de Gran Canaria-t a XV. században alapították, ez a Kanári-szigetek legnagyobb városa. Három strandja van, Las Canteras, Las Alcaravaneras és San Cristobal, továbbá egy kikötője. A fővárosnak van egy óváros része, a Vegueta, ahol sok szép régi épületet láthatunk. Ebben a városrészben érdemes megnéznünk a Santa Ana székesegyházat, mely háromszáz éven keresztül épült. A másik szintén nagyon régi városrész a Calle Triana, mely a legfontosabb bevásárló negyed a térségben. Gran Canaria legnagyobb nyaralóvárosa a Playa del Inglés, ez egy hatalmas üdülőváros. Két dolog jellemzi, a strand és az éjszakai szórakozás. Puerto Rico is igen népszerű hely, hiszen télen is nyárra jellemző a hőmérséklet, továbbá a városban egy mesterséges strand is található. Playa del Inglés mellett található Maspalomas, mely egy igen régi nyaralóhely. Érdemes meglátogatni a világítótornyát, a 68 méter magas El Faro de Maspalomas-t, továbbá a strandját, mely 6 kilométer hosszú, de jóval csendesebb Playa del Inglés-nél.

Amennyiben nem kizárólag strandolni jövünk a szigetre, akkor érdemes meglátogatni Puerto de Mogan-t, melynek egy része az óvárosban a mai napig eredeti formáját mutatja. Továbbá mindenképpen nézzük meg Firgast, mely a térség legszebb települése. Híres az ásványvizéről és a faluban épített mesterséges vízesésről.

A szigeten található óriási botanikus kert, a Palmitos Park jelenleg sajnos nem látogatható, mert a múlt évben több mint a fele leégett a parknak és a helyreállítás még zajlik, de ha mindenáron parkot szeretnénk látogatni, a fővárostól nyolc kilométerre helyezkedik el a Kanári-kert, a Jardin Canario, melyet 1950-ben alapított egy svéd botanikus, kifejezetten azzal a céllal, hogy az idelátogatóknak megmutassa a sziget hihetetlenül gazdag élővilágát.

A szigetet az extrém sportok kedvelői is nagy előszeretettel látogatják, hiszen a hegymászás itt engedélyezett, amire nagyon alkalmas az 1800 méter magas Roque Nublo szikla, mely egy vulkánkitörés által jött létre.