mallorca legszebb strandok

Mallorca legszebb strandjai: 12 legszebb strand Mallorcán

Alcudia Mallorcán a leghíresebb üdülőközpont.  A város üdülőterülete 8 km hosszú, fehérhomokos, kék zászlós, mondhatjuk, hogy a szigeten a legjobbnak  számító, bárokkal, éttermekkel, és üzletekkel övezett  tengerpartja. Az itt nyaralóknak  számos remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt Alcudia. Az alcudiai Hidropark az aquaparkokat kedvelőket  kényeztetheti el.

Alcudia Beach

Alcudia Beach  az északi csücskön helyezkedik el, bár csak 3 km hosszú, viszont annál szebb partszakasz. Különböző vízi sportok állnak rendelkezésre,  mint a vízisí, parasailing, jacht, jetski. A strand közelében  éttermek, üzletek és bárok sorakoznak. Valóságos gyerekbarát strand, finom és fehérhomokos, valamint a víz is nagyon lassan mélyül.  Ezért a hely a sziget egyik leglátogatottabb üdülőhelye, tehát főszezonban elég zsúfolt.

Cala D’or Beach

Aki Mallorca keleti partján nyugodtabb, csendesebb, nyaralásra vágyik, az a Cala D’or mellett döntsön. Ennek a festői településnek hét öble van, ezek közül  hat saját, vagyon szép stranddal rendelkezik, viszont a 7. egy jacht-kikötő, kitűnő éttermekkel.

Cala Millor Beach

Cala Millor  a keleti part legnagyobb első számú üdülőhelye nagy és szép tiszta tengerparttal.  Ez a hely Mallorcán az egyik első üdülő-település. Sok magasépítésű szálloda, üzlet, bár, és szórakozóhely van itt, ezen a településen a legpezsgőbb az éjszakai élet.

Cala Sant Vicenc Beach

Cala Sant Vicenc a keleti részen egy kisebb üdülőhely, lényegében a part mentén látható lélegzetelállító sziklák miatt kiemelendő. A kellemes vizű tenger, és a sok napsütésen túl  itt a csodás természeti környezet is élvezhető. Cala Sant Vicenc három kis stranddal rendelkezik.

Cala Deia Beach

Deia a narancs-, és olajligetekkel körülvett  festői stranddal rendelkező falut számtalan híresség is felkeresi évről-évre.  Többen vásárolnak itt maguk számára üdülőt.

Magalluf Beach

Magalluf egy nagy stranddal, és egy kisebbel is rendelkezik. A település alig ötven éve épült, a csodálatos, fehérhomokos, kristálytiszta vizű tengerpart mellett. Szépségét növelik a közeli hegyek is. Három strandja van, és rengeteg  szórakozási, és időtöltési lehetőség is.

Platja de Palma Beach

Platja de Palma a palmai öböl nagy területet foglal magába , és közismert üdülőhely. A tengerpart mentén sportolási, és szórakozási lehetőségek vannak,  ezen kívül mivel  Palma de Mallorca is a közelben van,  a Platja de Palmai nyaralás alatt egyszerűen megtekinthetők a főváros nevezetességei.

Balnearios

Playa de Palmánál indul Mallorca leghosszabb, finomhomokos strandja.  A Balnearios strand környékén lévő hangulatos kávézók és bárok elcsábítják a vendégeket.  Lehet bérelni napozóágyat és napernyőt , és a vízi sportolási lehetőségek széles kínálata áll rendelkezésre. Csodálatosan szép  séták tehetők a Palmát szegélyező strandsétányon, mely egészen az El Arenal jachtkikötőjéig húzódik.

Santa Ponsa Beach

Santa Ponsa a nagy öböl, a Platja de Santa Ponca köré épült, az öböl mellett két nagyon szép  stranddal rendelkező öböl található itt. Palma Novához, és Magalufhoz hasonlóan ez a hely is nagyon  népszerű mallorcai célpontnak számít.

Formentor Beach

Formentor Beach Mallorca északi területén húzódik.  A strand csodálatos, 1km hosszú és homokos. Mivel a híres Formentor Hotel is ezen a részen épült, ezért a parton sok hírességet is pillanthat meg.

Pollensa Beach

Pollensa Beach mallorcai strand azért is különleges mert néhány éve még se homok, se strand nem volt itt. A tengerparton mesterséges úton lett kialakítva, meg kell hagyni, hogy kiválóan sikerült. A parton néhány étterem és bár található, és a komfortosság érdekében  mosdók vannak kialakítva, napernyőket és nyugágyakat is lehet bérelni.

Cala Agulla Beach

Cala Agulla Beach egy kevésbé kiépített strandokat magába foglaló terület, aki a csendet, nyugalmat keresi  az mindenképpen megtalálja itt a számításait. Hosszú, fehérhomokos part, közelében  egy csodálatos pínea erdő fekszik. A fiatalok kedvelt helye ezt a még alig kiépített strand. Még csak egyetlen étteremmel “büszkélkedhet”, viszont van saját strandröplabda pályája és egy apró konditerme, ezeket a vendégek térítés mentesen használhatnak.

Cala Agulla Beach

Nyaralási tippek

Jumeirah Beach