Ibiza

Spanyolország nyaralás

Spanyolországi utazások, spanyolországi nyaralások, szállás, látnivalók! Ajánltaink között megtalálja a legnépszerűbb spanyol úti célokat, mint Mallorca, Kanári szigetek, Costa Brava, Costa Dorada.

Bemutatjuk az ország legjelentősebb turista célpontjait, hasznos információkkal, tippekkel, látnivalókkal, strandokkal! A bemutatáson kívül utazási ajánlatokat, szállásajánlatok és repülőjegy foglalási lehetőséget is talál Spanyolországba, hiszen mottónk a mindent egy helyen!

Tippek : Spanyolország legszebb strandjai , Spanyolország kihagyhatatlan látnivalói,

Városlátogatás Spanyolországban

Spanyolország talán leglátogatottabba turista célpontja Barcelona, hiszen itt a városlátogatás mellett, akár strandolhatunk is, sőt a közelben is rengeteg érdekes és izgalmas programlehetőség vár bennünket, hiszen a várostól nem messze található a Port Aventura vidámpark is.Az ország fővárosa Madrid sem marad el látnivalókban Barcelonától, igazán tartalmas kikapcsolódást ígér az ide érkezőknek.A városlátogatások közül nem szabad kihagynunk Toledo városát sem, ugyanis sokak szerint lekörözi Madridot és Barcelonát is.Az élő történelem városa Sevilla, mely Dél – Spanyolország egyik gyöngyszeme, gyönyörű főtérrel, hatalmas katedrális és rengeteg műemlékkel várja az ide látogató turistákat. Valencia Spanyolország legnagyobb kikötőjének ad otthont, de nem csupán erről híres, a várost a tudomány és művészetek városának is nevezik, ez sokat elárul róla.

Sevilla Barrio Santa Cruz

Nyaralás a Baleár szigeteken

Évről évre rengeteg turista érkezik a Baleár szigetekre is, melyek közül a leghíresebb és a legnépszerűbb Mallorca szigete, de ne feledkezzünk meg a szigetvilág többi tagjáról sem. Ibiza a hatalmas népszerűségnek örvendő bulisziget, ahol minden nap és minden napszakban tombol a buli, sokezer fiatal piheni ki itt az éves fáradalmakat.A Baleár szigetek talán legszebbike Formentera szigete, mely Mallorcához képest egy érintetlen paradicsom, idilli tájakkal, romantikus tengeröblökkel. Menorca a  szigetcsoport második legnagyobb szigete, a külföldi turisták látogatják a szigetet, de Magyarországról egyenlőre nem tömeges úti cél. Cabrera szigete tulajdonképpen, nem azért nem lett kedvelt turistacélpont, mert nem olyan szép, hanem azért mert egy nemzeti parkot képez a területe, így csak speciális engedéllyel látogatható.

Mallorca

Nyaralás a Kanári szigeteken

A Kanári szigetek talán a legismertebb spanyolországi uticél és a legdrágább is.Honfitársaink elsősorban Tenerife és Gran Canaria szigetére utaznak, de ezeken felül is csodálatos uticélokat tartogat a Kanári szigetek, ilyen például a vulkanikus Lanzarote sziget, melyet a Mars szigetének is neveznek, olyan kihalt tájakkal kápráztatja el a látogatókat.Ne feledkezzünk meg Fuerteventura szigetről sem, ahová a külföldi turisták előszeretettel járnak nyaralni, nálunk azonban még nem szerepel az irodák kínálatában.A Kanári szigetek kevésbé ismert tagjai még La Gomera, La Palma és El Hierro.

 Nyaralás Spanyolországban

Spanyolország nagyon hosszú tengerparttal rendelkezik, így több üdülőövezet is kialakult a fürdőzhető tengerpartok mentén.

Costa Brava a vad partok hazája, tökéletes úti cél egy tengerparti nyaraláshoz, melyet egy városlátogatással kívánunk fűszerezni Barcelonába.Costa Brava a legolcsóbb spanyolországi úti cél, de erre nem igaz hogy “olcsó húsnak híg a leve” ugyanis ez a vidék csodálatosan szép, kristálytiszta tengerrel és rengeteg látnivalóval várja a turistákat.

Costa Blanca talán a spanyol üdülőterületek legszebbike, gyönyörű fehér homokjával elvarázsolja az ide érkezőket. Costa Blanca tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a tökéletese úti cél mindenkinek, a nyaralni vágyók pezseghetnek, rengetegprogram, látnivaló és káprázatosan szép strandok várják őket, a gyógyulni vágyókat a fantasztikus klíma várja, a természet szerelmeseit hihetetlen élővilág és természeti kincsek.

Costa del Sol-ra azt szokták mondani, hogy ez a kontinensük Kaliforniája. Costa del Sol univerzális üdülőhely télen akár síelni is jöhetünk nyáron pedig nyaralni.Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően remek klímával rendelkezik, olyan az idő itt mintha már Afrikában lennénk.

malaga

Costa Dorada Spanyolország Aranypartja, hiszen Aranypart nem csak Bulgáriában van.Hosszú aranyszínű homokkal borított kék zászlós strandokon pihenhetjük ki itt fáradalmainkat.Costa Dorada az aktív nyaralás kedvelőinek erősen ajánlott, ezen a környéken ugyanis rengeteg kirándulási és szórakozási lehetőség, izgalmas program és látnivaló található.

Costa de la Luz tulajdonképpen a magyar utazási irodák úti céljai között meg sem jelenik, pedig a külföldiek és  a spanyolok körében igen népszerű desztináció, mely Spanyolország déli részén húzódik Cádiz városát is magában foglalva.

Spanyolország és a vallás

Spanyolországba sok zarándok jár, hiszen itt vonul végig a híres El Camino vagy más néven Szent Jakab út, melynek célja Santiago de Compostela. Ha ezt a z utat szeretnénk követni csak mindig figyeljük a felfestett fésűs kagylókat ugyanis ez a zarándokút szimbóluma.A zarándokok Szent Péter apostol maradványait őrző templomba igyekeznek.Természetesen a zarándokút a Világörökséghez tartozik.

Spanyolországban rengeteg Világörökségi helyszín található, melyek mindegyike megéri a látogatást, de mivel általában a nyaralás véges idejű, valószínűleg csak néhányra fog időnk jutni