Trapani Olaszország

Trapani látnivalók

Trapani Szicília nyugati partjánál közvetlenül az olasz csizma orrában található város. Kikötője rendkívül forgalmas, innen indulnak a hajók az Egadi szigetekre. A középkorban ez a város nagyon gazdag, virágzó  kereskedelmi központ volt. Jelenleg 70 000lakosa van. Trapani városnak van egy a turisták által nagyon kedvelt része.,az óváros  és egy modern, új központja.

A régi városrészben megtalálhatóak a középkorban épült  zsidónegyed varázslatos utcái, valamint több látnivaló is várja az ide érkezőket, ilyen hely a 16. században épült Palazzo della Giudecca.

Trapani látnivalók

A Corso Italia ezen szakaszán számos templom látható. Nagyon érdekes és szép látványosságok a 16.században épült Santa Maria di Gesú templomot és a Sant’Agostino templomot. Az óváros legmagasabban levő része a Ligny, az itt látogatható  múzeumban (Museo della Preistoria) helyi régészeti leletek sokasága lett kiállítva. Az új városrészben viszont látható egy 14. századi kolostor, benne ugyancsak múzeum található, a Museo Regionale Popoli. A város jól megközelíthető akár busszal vagy vasúton.

Trapaniban Húsvétkor Misztériumi Körmenetet rendeznek, a meneten résztvevők a templomból kihozott emberi alakokkal, valamint a keresztre feszített Jézust ábrázoló szobrokkal vonulnak. Trapani kellemes hely a turistáknak, a városban számtalan  szállás lehetőség és kellemes, hangulatos éttermek állnak az odalátogatók rendelkezésre.