Rimini

Rimini látnivalók

Rimini Közép Adria egyik leghíresebb üdülővárosa már évtizedek óta, nagy város lévén rengeteg lehetőség várja az ide érkezőket.Rimini a turizmus mellett egy hatalmas kikötővel is rendelkezik. Minden évben rengeteg fiatal jár ide nyaralni, Európa Miamijának is hívják, azt hiszem ez sokat elárul az itteni életről:)

Piazza Cavour Riminiben egy gyönyörű, festői tér amely már a középkorban is a város központja volt. Szebbnél-szebb paloták épültek körülötte, ilyen a Palazzo dell’Arengo és a Palazzo del Podesta, a téren látható a Pigna szökőkút és egy igen látványos pápai emlékmű is.

Municipal múzeum a városközpontban látogatható, ez egy XVIII. századi Jezsuita kolostor épületében került kialakításra, a városi múzeum tökéletes helyszíne a Rimini történelmi és kulturális örökségének megismeréséhez. Gambalunga könyvtárban jórészt a Malatesta korszakból származó hatalmas mennyiségű könyv és kézirat gyűjtemény a híres Alessandro Gambalunga hagyatéka, az ő tulajdona volt a XVII. században a kiállításnak helyt adó palota.

Rimini

A Riminiben született világhírű olasz filmrendező Fellini, halála után létrehozott alapítvány a nagy filmművész életét és munkáit tárja a látogatók elé, túl ezen kulturális eseményeket és filmkészítőket támogat. A Repülési múzeuma a San Marino felé vezető út mellett, egy hegyen 100 ezer négyzetméteres szabadtéri kiállító területen található, itt több mint 50 különböző légi jármű van kiállítva.

A XVII. században épült Madonna della Scala templomban nagy jelentőségű látványosság a Codrini 1608-ban készült Madonna della Scala festménye, ezen látható a helyszínt megszentelő Madonna.

Római amfiteátrum mintegy 10 ezer néző befogadására alkalmas építmény, Hadrianus császár építtette. Ezzel a hatalmas Colosseum méretű építménnyel akarta bizonyítani saját nagyságát. A valaha impozáns építmény ma már romokban hever, ennek ellenére több tavaszi-nyári programnak ad helyet.

Nagyon szép látványosság a városban a Tiberius császár által K. u. 21-ben építtetett híd amelyet az Isztriában bányászott kövekből építettek, és jelenleg is tökéletes állapotban van. Átsétálva rajta különleges kettősségnek lehetnek tanúi, az egyik a régmúltat idézi, míg a másik a nyüzsgő jelent reprezentáló Vespák, biciklik és gyalogosok tömegét tárja a városba érkezők elé.

Rendkívüli építészeti és történelmi látványosság Riminiben a Malatesta templom a Sigismondo kastély a Pigna szökőkút amely Rimini jelképeinek egyike, a Palazzo del Podesta 1300-as években épült gótikus stílusú palota, a Palazzo dell’Arengo mely a Cavour tér legrégebbi épülete, az Augustus diadalív amely K.e. 27-ben Augustus császár tiszteletére lett emelve. Említést érdemel még a Piazza Tre Martiri mely Rimini központi tere és eredetileg Római fórumnak épült

A Rimini közelében található Mini Italia illetve hivatalos nevén Italia in Miniatura egy gyönyörű és izgalmas par, ahol Olaszország nevezetességei vannak lekicsinyítve, így egyetlen délután alatt bejárhatjuk az országot:)

A Rimini Delfináriumban, mely a Delfinario Rimini nevet viseli, áprilistól egészen októberig naponta több szórakoztató előadással várja a kicsi és kicsit nagyobb látogatókat!Mindenképpen érdemes megnézni ezeket a csodálatos állatokat, akik hihetetlen intelligenciával rendelkeznek.

San Marino egy mini állam, mely Riminitől nem messze található és egy csodálatos szerpentinen keresztül közelíthető meg.A mini államnak egy külön oldalt szenteltünk.