mallorca cap de formentor

Mallorca látnivalók

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca rendkívül hangulatos város, benne rengeteg látnivalóval. Az idelátogatók leginkább a tenger hűs habjai miatt utaznak Palmába, de aki itt nyaral, annak vétek lenne kihagyni a város nevezetességeinek megismerését. Magasról nézve a város a naplementekor olyan gyönyörű mint egy képeslap.

 

Bellver kastély

A 14. században épült Bellver kastély a város fölött magasodik egy domboldalon. Az épületből nagyon szép a kilátás. A kikötőbe érdemes mindent szemügyre venni, nem csak a messzi távolból! Innen naponta több hajókirándulást indítanak a környező part menti nevezetes helyekre.

Cala Bona és Cala Millor

Cala Bona és Cala Millor az a hely ahol sok kisgyerekes család üdül, mivel itt nagyon biztonságos a fürdőzés, valamint sok sportlétesítmény is található ezen a helyen, mellette éttermek, bárok, kávézók, üzletek sokasága várja a vendégeket. A part mentén 3 és 4*-os szállodák sora található és 18 ezer vendégággyal várják a pihenni vágyókat. Hajóbérlés lehetséges mindkét üdülővárosban.

Randa

Randa egy apró falucska Mallorcán, csupán 100 lakosa van, a Randa-hegy, illetve ahogy a helyiek nevezik – három templom hegyének – lábánál található, ez azért érdekes, mert itt van a sziget egyetlen táblahegye. Randa romantikus macskaköves utcáin tett séta szépséggel és nyugalommal tölti el az embereket.

Santuari de Nostra Senyora de Gracia

A Santuari de Nostra Senyora de Gráciát, a Kegyelmes Nagyasszonyunk szentélykolostort minden Mallorcára utazónak érdemes megtekinteni. Rendkívüli helyre építették a kolostort, egyik fala – hátulról – egy sziklának fekszik, első fala viszont a meredek sziklafal peremén húzódik. Innen a kilátás káprázatos, tiszta időben egészen Llucmajorig és a Cabera-félszigetig ellátni.

Santuari de Nostra Senyora de Cura

Legfontosabb búcsújáró hely Santuari de Nostra Senyora de Cura várjellegű kolostora. Az ideérkezők a kolostor teraszáról gyönyörű panorámában gyönyörködhetnek, már ezért is megéri a kissé fáradságos túrán részt venni.

A Pálma közelében van még egy nagyon impozáns 14. századi kastély a Castell de Bellver, ezen a helyen a 14. században királyi erőd, majd nyári rezidencia, később királyi börtön volt.

Palma de Mallorca látnivalók