Praga Ovaros ter

Prága TOP 10 Látnivalók

Járt már Prágában? Aki már eljutott Párágába azt mindig vissza húzza a szíve. Aki még nem járt Prágában annak szinte kötelező program, ugyanis Prága a világ egyik legszebb városa és nem utolsósorban hihetetlenül olcsó utazhat Prágába! Válogasson Prága látnivalói között!

Prága TOP 10. Látnivalók

Karácsonyi vásár Prágában

Cseh fővárosban a fák virágzását, a lombhullást, és a karácsonyt is mesebeli hangulat jellemzi. A színvonalas karácsonyi vásáron a pavilonok árusai a vásárlókat a Vencel téren és az Óvárosban kialakított helyeken várják.

prága karácsonyi vásár

Prágai vár

A prágai vár minden bizonnyal az legjelentősebb látnivaló Prágában. A kontinens legeslegnagyobb vára, de nem is csupán vár, hanem egy valóságos komplexum, az ősi várak között a legnagyobb a világon, ezért szerepel a Guiness Rekordok Könyvében is.

prága vár

Cseh sörök

Prágába járva a turisták részéről kihagyhatatlan egy hangulatos söröző, ott a pihenés mellett megkóstolhatják a világhírű Cseh söröket. A Restaurace U Libu és a Svejk kocsmája a leghíresebb sörözők között vannak.

prágai sörök

Múzeumok Prágában

Prágában rengeteg múzeum található, némelyik klasszikus, érdekes, furcsa és kissé bizarr is, mint például a Középkori kínzóeszközök múzeuma. Ezt a látványosságot nem mindenkinek ajánlott megtekinteni.

múzeumok prágában

Prága Óvárosi tér

Az Óváros történelme nagyon régre tehető, ezért az építészet rengeteg stílusa, többek között a barokk, a reneszánsz és a gótikus stílus is látható. Az Óvárosi tér csodálatos dísze a Városháza, a Szent Jakab-templom, Szűz Mária-templom, Szent Miklós-templom, Szent Gál-templom, Szent Egyed-templom, a falhoz épült Szent Márton-templom és a Betlehem-kápolna.

prága óvárosi tér

Prága Zsidónegyed

Prága nagy történelmi múltú városrésze a Zsidóváros vagy Josefov, ez a hely szorosan kapcsolódik az Óvároshoz. A neve is mutatja, hogy régen itt életek a zsidók, azonban 2. világháború alatt rengetegen meghaltak, ezért mára csupán néhány ezer zsidó él Prágában.

Prága Zsidónegyed

Viaszmúzeum

A Viaszmúzeumnak ugyan semmi köze Prága városához, azért nagy élményt lehet a megtekintése. A múzeumban történelmi személyiségeket életnagyságú szobrai tekinthető meg.

prága viaszmúzeum

Táncoló Ház

Prága egyik leghíresebb és legérdekesebb épülete a különlegesen modern stílusban épült Táncoló Ház. Az épület a ritka és különleges formája miatt kapta ezt a nevet. Érdemes megtekinteni a városnézés alatt.

prága táncoló ház

Ferencesek kertje

A Vencel-tér és a Jungmannovo tér között található a gyönyörű Ferencesek kertje, egy oázis a belvárosban, mely kellemes pihenés helyszíne lehet az turistáknak és a helyi embereknek.

prága ferencesek kertje

Prágai Nemzeti Múzeum

A prágai Nemzeti Múzeum díszhelyet foglal el a város a legfőbb terén, a Vencel téren található, látványos és nagyon impozáns épület! Már több mint 100 éve áll ezen a helyen és nagyon sok mindent megért a történelmi viharok kapcsán.

prága nemzeti múzem

Prága Szállás

Prága szállás kínálata alkalmazkodik az ide látogató turisták sokszínűségéhez. Vagyis a luxustól kezdve az egyszerűig minden megtalálható, minden ide látogató kiválaszthatja az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelő szálláshelyet. A sokcsillagos luxusszállodáktól kezdve az egyszerű apartmanokig minden megtalálható. Szállást itt érdemes foglalni, az olcsó budget szállásoktól, családbarát apartmanokig vagy esetleg luxus szállodákig mindenki megtalálhatja a számítását.