Mauritius

Mauritius nyaralás

Az afrikai partok mentén, Madagaszkár közelében, korallzátonyok által védett helyen fekszik ez a kicsiny szigetállam. Mindössze 67 km hosszú és 46 km széles, alapterülete 1865 km2. Először holland, majd francia, végül angol fennhatóság alá tartozott, 1968-ban vált függetlenné.

Mauritiuson mindenki szabadon gyakorolhatja vallását, így gyakran egymás közelében található indiai templom, muzulmán mecset, katolikus kápolna, kínai pagoda.

A sziget trópusi erdői, cukornád- és ananászültetvényei csodás látványt nyújtanak. Erdeiben szabadon élnek vaddisznók, szarvasok, majmok. Mauritius a – ma már sajnos kipusztult – dodó madár szülőhazája is.
Kókuszpálmákkal övezett, érintetlen strandjain aranyszínű a homok, a tenger pedig a kék, a zöld és a türkiz árnyalataiban pompázik.

Az utazó végigkóstolhatja az indiai, a francia, a kínai és a kreol konyha remekműveit.

Vízum: Nincs szükség vízumra

Éghajlat: Éghajlat: Mauritiust az “örök nyár” szigetének is hívják, mivel a hőmérséklet szélső értékei 19, illetve 33 oC-ra tehetők. A tenger hőmérséklete: 22-27oC. A januártól áprilisig terjedő időszak a legmelegebb (25-33oC). Magas a páratartalom. Váratlan permetező esőzések előfordulnak.
Időeltolódás: Magyarországhoz képest +2 óra.