La Gomera látnivalók

La Gomera

La Gomera a hegymászók szigete a Kanári szigetek legközepén. Az egész sziget egyetlen 1500 méter magas vulkán. Kizárólag komppal juthatunk ide Teneriféről, mely a San Sebastian kikötőbe fut be. A sziget történelmével nem annyira büszkélkedhetnek a spanyolok. A XV. században próbálták először meghódítani a szigetet és spanyol gyarmatként kezelni azt.

La Gomera Kanári szigetek

A XV. század második felében az őslakosok fellázadtak a gyarmatosítók ellen, ezt a lázadást a kormányzó kegyetlenül verte le, nagyon kevés bennszülött maradt életben, azokat meg eladták rabszolgáknak. Mivel a gazdálkodás elég szegényesen megy ezen a vulkanikus vidéken, ezért túl sok értelme nem volt az őslakosokkal való harcnak. Erre hamar rájöttek a telepesek is, és sorban elhagyták a szigetet. Akik maradtak, azok kikötőt építettek, ez a San Sebastian, ily módon lendítve fel a kereskedelmet.

Napjainkban a sziget fő látványossága a Garajonay Nemzeti Park, mely 40 négyzetkilométert ölel fel. Ezt a mérsékelt égövi esőerdőt természetvédelmi területté nyilvánították, továbbá a nyolcvanas évek óta a világörökség része. La Gomerát azoknak érdemes meglátogatni, akik a Nemzeti Parkot látni akarják, vagy akik kifejezetten hegyet mászni jönnek.