Csillaghegyi fürdő

Csillaghegyi Fürdő

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő modern fürdőkomplexuma az óriáscsúszdák és medencéi miatt az egyik legnépszerűbb budapesti fürdő. A Budapest ékkövének számító strand a százéves születésnapját a közelmúltban ünnepelte.

A Csillaghegyi Strandfürdő hatalmas parkjában alakították ki a fürdőkomplexumot, amely hatalmas ősfás parkjában kellemes kikapcsolódást nyújt az egész család számára.  Tömegközlekedéssel egyszerűen megközelíthető akár a Szentendrei HÉV-vel, vagy autóbuszjáratokkal. Korábbi elődje csak a nyári szezonban tudta kiszolgálni a látogatóit, mivel a téli hónapokban csak egyetlen medence üzemelt. Érdekesség, hogy Budapesten itt működött először hullámmedence, amellyel a neves kortársait a Gellért és a Palatinus fürdőt is megelőzte. Az 1919-ben nyitott strandfürdőt az itt fakadó Árpád-forrás víze táplálja. A 23 Celsius fokos víz nem gyógyvíz, hanem az ásványvizek kategóriájába tartozik.

A 2010-es években Budapesten jelentős fürdőfejlesztések zajlottak, amely keretében számos patinás gyógyfürdő és strand újult meg, mint a Palatinus, a Rudas, és a Dagály, ezenkívül megnyílt a Duna Aréna is.

A bővítés eredményeként egy több mint 7800 négyzetméteres fedett fürdőépület alakítottak ki, ahol mindenki megtalálja a számára kedvező szolgáltatást. Az új 12 medence mellett az épületet díszítő mozaikok Barcsay Jenő munkája.

A víz összetétele

Mérsékelt ásványianyag tartalmú természetes ásványvíz, amely nátriumszegény és kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos.

A Csillaghegyi Fürdő medencéi

A 15 medencéből 3 nyári (kültéri)medence, amelyek stand, gyermek, és úszómedence.

A 12 beltéri medencék változatos kialakításúak:

  • Panoráma medence
  • Melegvizes medence
  • Forróvizes merülőmedence
  • Hidegvizes merülőmedence
  • Baba és gyermek medence
  • Relax medence
  • Melegvizes ülőmedence
  • Élménymedence

A Csillaghegyi Fürdő szolgáltatásai

A Sportzónában található 12 sávos 25 méteres úszómedence, tanmedence, finn szauna, infraszauna és fitnesz terem.

A Wellness részlegben élménymedence, ülőmedence és akusztikus medence található.

A Gyermekvilág részleg csúszdás kalandmedence, vizes játszótér, és babamedencéből áll.

A Szaunavilág változatos szaunákat kínál: panorámaszauna, gőzkabin, infraszauna, aroma szauna, ördögszauna, hideg, meleg és forróvizes ülő és merülőmedencék, és napozóterasz áll rendelkezésre. A sófürdőt exra díj ellenében lehet igénybe venni.

A Csúszdapark csúszdái különböző életkorú gyermekek számára lettek kialakítva. Az UFO 12 éves kortól, az Anaconda csúszda 8 éves kortól, kizárólag 120 centiméter vállmagasság felett használható.

Jó tudni, hogy a csúszdák nem használhatóak a meghatározott kor, illetve a megadott vállmagasság alatti gyermekek részére!

A strandfürdőben frissítő gyógymasszázst és aromamasszázst lehet igénybe venni külön díjazás ellenében.

Megközelítés

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.