hop on hop off budapest

Hop-on Hop-off Budapest

Budapest népszerű a külföldi turisták körében, ennek okai a pazar látványosságokban, a főként külföldiek résrésze megfizethető árakban, és a különböző szórakoztató programok sokszínűségében rejlik. A turizmus folyamatos fejlődése, és a hazánkba érkező fapados repülőjáratok számának növekedése miatt egyre nagyobb a kereslet a hop-on hop-off Budapest városnézésre.  A rövid idő alatt ez az egyik leghatékonyabb, és legkényelmesebb módja, hogy a város látnivalóit megtekinthesse az ide látogató.

A fővárosban az év minden évszakában hemzsegnek a turisták. Vannak közöttük, akik főként a látnivalók miatt érkeznek, és emellett meg kívánják ismerni Budapest számos arcát, híres fürdőit, gasztronómiáját és programjait. Egyesek az egyre népszerűbb nyári koncerteseményre, a Szigetre érkeznek, mások viszont kifejezetten romkocsma túra miatt érkeznek a fővárosba.

A város rengeteg látnivalót kínál, amelyek viszonylag nagy távolságra vannak egymástól. Sokan szeretnek gyalogosan bebarangolni, ismerkedni a várossal, mások örömmel vesznek igénybe olyan szolgáltatásokat, mint az egyre több világvárosban megtalálható Hop on Hop off busz.  Budapest idegenforgalmi adottságainak megfelelő színvonalas autóbuszos városnéző szolgáltatás  2005 és 2008 között épült ki széles körben, és a turizmus élénkülésével növekszik a főként külföldi, de hazai utazók között is a szolgáltatás igénybe vevőinek száma.

hop on hop off budapest

A város legfontosabb idegenforgalmi látványosságait mutatják be a kijelölt megállóhelyek mentén, előre, meghatározott útvonalon és menetrend szerint.

 A buszokkal szembeni előírások közé tartozik, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a helyi közlekedést, és a lehető legkisebb zaj és káros anyag kibocsátással, és törekedjenek a zéró emissziós technológiák alkalmazására.