Hangulatos romkocsmák a belvárosban

Sokak számára a romkocsmázás a 7. kerületre korlátozódik, pedig érdemes a látóteret kiszélesíteni, és megtapasztalni, hogy máshol is van élet.  Így nem árt néhanapján a nagy klasszikusokat hanyagolni, és más külsőbb kerületek gyöngyszemeit felfedezni. A Pub Crawl Budapest weboldal segítségével összegyűjtöttük a legjobb romkocsma helyeket, amelyeket érdemes megismerni.

Pótkulcs

A Nyugati pályaudvar közelében a Csengery utcában még az ősidőkben nyitották meg a Pótkulcsot, amely a romkocsma ősöknek számít. Boncolgatva a romkocsmák töretlen népszerűségének okát, egyik az lehetett, hogy ezek a helyek a régi vendéglátós szemléletet lezárva, új fejezet nyitottak a vendéglátásban. Az akkoriban népszerű kannás bor helyett minőségi bor került a poharakba, és a főzés alapanyagai minőségileg megfelelőek voltak, az ínyencek ízlésének is megfelelve. A vendég került a középpontba, kedvére lazulhatott.

Pótkulcs

Másrészt az alternatív réteg igényes szórakoztatásában nagy űr keletkezett mikor bezártak olyan kultikus helyeket, mint a Fekete Lyuk és a Tilos az Á. A korai időkben a Pótkulcs vette át ezek szerepét, de nemcsak az alternatív zenére, de a népzenére is hangsúlyt fektettek, mert az nagyon bejött a külföldieknek. Érdemes tudni, hogy ha vágyat érzel, hogy balkáni, vagy ír zenére ropd a táncot, a táncházukban megteheted. Az étel-ital választékukban sem fogsz csalódni. A névadásul a hely története szolgált, mivel az épület több generáción át egy köszörűs családé volt, és az ajtón késélezés ollóélezés, pótkulcs múltbéli felirat állt. A hátra hagyott köszörűköveket tökéletesen felhasználták a kocsma berendezésekor, ma asztalokként funkcionálnak.

Grund

És még egy példa, arra, hogy a buli nem áll meg a hetedik kerület határán a Grund, amely a 8. kerületben a Nagytemplom utcában van.

Grund