La Palma látnivalók

La Palma

A vulkáni eredetű La Palma sziget partjain a fekete homokos strand a jellemző. A szigeten még 1971-ben is volt vulkán kitörés, amikor a Teneguía vulkán lendült működésbe. További aktív vulkánok is vannak a szigeten, ezért a jövőben is számítani lehet kitörésekre. Talán éppen ez az oka annak, hogy főként a csend és a nyugalom jellemzi. A tömegeknek nem La Palma a célpontjuk.

La Palma Kanári szigetek

Fővárosa Santa Cruz de La Palma a tengerparton található. A város a XV. században épült, kifejezetten védelmi célokkal. Két erőd ma is látható, a Castillo de Santa Catalina és a Castillo de la Virgen. A sziget legnagyobb és legnépesebb települése érdekes módon nem a főváros, hanem Los Llanos de Aridane, ahol történelmi épületeket és érdekes művészeti alkotásokat láthatunk. A város társasági és bevásárló központja a Plaza de Espanya. Los Cancajos kifejezetten turista központnak épült, nincsen tradíciója, sem óvárosa. Szállodák vannak és szórakozóhelyek, hiszen a településnek ez a célja. Hasonló település Puerto Naos, azzal a különbséggel, hogy itt nem szállodák, hanem apartmanok sorakoznak szép számmal, továbbá strandok, éttermek, bárok. Hasonló „apartman-település” Tazacorte, aminek hatalmas strandja és halászkikötője van, ebből adódóan a haléttermek vannak túlnyomó többségben. Valle de Aridane a Los Llanos körül lévő völgy, ahol sem szálloda, sem apartman, annál több magánszállás vehető igénybe.

Aki valódi szépségre és különleges élményre vágyik, az mindenképpen látogassa meg a Caldera de Taburiente krátert, melyet a XX. század derekán nyilvánítottak nemzeti parkká. Legmagasabb része, a Roque de los Muchachos 2423 méter magas. A nemzeti parknak El Paso, Santa Cruz és Llanos de Aridane felől is van egy-egy bejárata.