Szicília látnivalók

Szicília látnivalók

Szicíliában rengeteg látnivaló akad a természet kedvelőinek és a történelmi látványosságok szerelmeseinek egyaránt.

A templom közül a legjelentősebb az Agrigento templomok völgyében található templom, de Segeste és Selinus városában is vannak említésre méltó templomok.

A siracusai erődítmény  mindenképpen csodálatos látványt nyújt, ez mindenképpen a kihagyhatatlan látnivalók között szerepel.

A szigeten több antik város romjait is megtalálhatjuk, többek között Agrigento, Heraclea Minoa, Imera, Segesta, Selinus.

Palermo a sziget fővárosa az északnyugati részen helyezkedik el,  a többi városhoz hasonlóan itt is számtalan különleges látnivaló található.  Ilyen a lenyűgöző normann palota, a székesegyház, vagy a katakombák, melyben mumifikálódott testeket lehet látni.

Szicília nyaralás látnivalók

Ami különösen vonzó a turisták számára az Szicília szigetén az Etna, ez Európa legnagyobb, 3323 méter magas vulkánja, szinte folyamatosan aktív és a rendszeres kitöréseivel tartja ámulatban és félelemben a környéken élőket.

Az itt élő emberek megtanulták élvezni az életet, nem izgatja Őket a világ problémái, az idejüket inkább fürdésre használják, jókat  beszélgetnek, és finomakat esznek.

Szicília tengerpart

Szicília tengerpartja szebb, mint a sziget belseje: a sziklás, vagy aprókavicsos partszakaszok között nagyon szép, gondozott, homokos strandok ékelődnek, a tengervíz itt a kellemes éghajlat miatt élévezhetően meleg egész évben.

Szicília látnivalók – Kiemelt városok

Catania

Catania  Szicília keleti partján helyezkedik el, a város a Jón-tengerre néz, hasonlóan mint Messina. A város a Catania megye székhelye, lakossága közel háromszázezer fő. A helyiség  Szicília második legnagyobb városa, Olaszország városait figyelembe véve a kilencedik.  Messina  Szicília szigetének  provincia székhelye. A város 1548-tól katolikus főegyházmegyei központ.  Catania csupán 30km-re van az Etnától. A városban nagyon sok értékes látnivaló van, ilyen a Piazza del Duomo – Világörökség részét képező barokk épületegyüttes a nevezetes Fontana dell’Elefante lávakő szoborral, valamint a  Sant’ Agata katedrális.  Cataniában látható a Szicíliában legjobb állapotban fennmaradt római színház. Népszerű étterme a  Turi Finocchiaro , ez a hely már több mint 100 éve kedvelt  találkahely a városban.

Catania látnivalók

Messina

Messinában vannak  Szicília legszebb és legkeresettebb strandjai.  Mondello Lido  mintegy 2 km hosszú strand Monte Pellegrino és Monte Gallo között,  a nagy hőségben fürdőzésre sokan választják a  Mortelle strandot, amely Észak-Kelet Szicíliai egyik legszebb strandja, Messinától 12 km-re fekszik, hosszú, finom homokos partszakasz, itt a legszebb és legjobban felszerelt rész a Lido dei Tirreno. Amely még nagyon kedvelt hely az a  Spiaggia Sabbie Nere  ez egy nagyon különleges és rendkívül szép strand a szigeten, érdekessége, hogy  itt nem fehér homokot talál a fürödni vágyó, hanem feketét.

A város gazdasági életének legfontosabb  kulcseleme a kikötő, aminek kereskedelmi és katonai feladata is van. A lakosság nagy része a mezőgazdaságból él, a legfontosabb ágai a citrom-, narancs-, mandarin-, valamint egyéb gyümölcsök, zöldségek termesztése. A városban nagyon ízletes bort is termelnek. Fontos nemzetközi vásárok helyszíne. A legjelentősebb építészeti látnivaló a messinai dóm és a Santissima Annunziata dei Catalani templom.

Szicília  Földközi tenger legnagyobb szigete ötmillió lakossal, egy valódi kincsesbánya Földközi tengerben.

Messina strand

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb, és több mint ötmillió fő lakójával a legnépesebb szigete. A történelmét tekintve több nép is uralta, a görögök , a normannok, az arabok és ezek a népek mindegyike itt hagyta kultúrájának egy – egy részét az utókor számára, ennek köszönhető a változatosság mely biztosítja a sziget varázsát. Az itt élő emberek az olasz nyelv mellett saját nyelvvel is rendelkeznek, ez a hódítók nyelveinek keveredéséből jött létre.

Szicília földrajza

A szigeten  általában gyér növényzet látható, viszont a téli hónapokban kizöldül szinte minden. A vidék azonban nem terméketlen, a legjobb narancs és citrom, valamit pisztácia itt honos.

Szicília tájait négy nagyobb hegyvonulat tarkítja, és két nagyobbacska folyóval rendelkezik, de ezek nyaranta gyakran kiszáradnak.

Szicília szigetéhez több kisebb sziget is tartozik, melyek remek kirándulási lehetőséget nyújtanak a turistáknak, sőt a búvárkodás szerelmeseinek is tökéletes uticélt jelentenek.

Szicília nyaralás

Szicíliai időjárás

Szicília földközi tengeri éghajlattal rendelkezik, legalábbis a tengerparti városokban.A kellemesen meleg nyarak minden évben rengeteg turistát vonzanak ide.A telek viszonylag rövidek és nem túl hidegek, viszont viszonylag sok eső esik errefelé.

Az Afrikából érkező meleg levegő itt éri el Európa partjait, ezért nyáron gyakori a 40 fok feletti hőmérséklet. Télen sem esik a napi átlag 10-15 fok alá.

Szicília gazdasága

A vulkáni hatásnak köszönhetően Szicíliában több területen is kiváló a termőtalaj.A jó termőtalajokat egyensúlyozza  a szicíliai gazdák lazasága és olykor lustasága is.A mezőgazdaság mellett, természetesen a halászat is igen jelentős és a turizmusból is jelentős bevételekre tesznek szert.

Szicília közlekedés

A sziget közlekedése a turisták számára kész káosz, de még ott élőknek is nehéz elboldogulni.

Szicíliai konyha

A diétázók álom üdülőhelye Szicília, ugyanis itt az ételek nagyon finomak, nagyon egészségesek és a legkevésbé sem hízlalnak.A szicíliai konyhát ne keverjük össze a z olasz konyhával, az ő konyhájukat teljesen más jellemzik.Közel sem esznek, annyi tésztát, mint Olaszország más részein, inkább a zöldségeket részesítik előnyben.A legjellemzőbb ételek a szigeten a caponata, mely egy friss üde saláta, a sfinzione, amely egy fenséges pizza.Ezen kívül sok finom zöldséglevest estnek, és rengeteg friss halat fogyasztanak.Édességeik közül talán  a cassata a legjelentősebb.