luxembourg

Utazás Luxemburgba

Luxemburg kedvelt úti célpontja az európai turistáknak, általában egy Benelux körutazás keretében keresik fel a festői szépségekben gazdag kis országot.

A Luxemburgi Nagyhercegség országa gazdag természeti szépségekben, és Unesco Világörökségi látnivalókban, ugyanakkor a világ leggazdagabb országai közé tartozik. A változatos domborzatú országot Németország, Franciaország és Belgium határolja, amelyek szintén az Unió legnagyobb jóléttel bíró államai. A különleges megkapó táj történelmi emlékekben gazdag örökséggel rendelkezik, a látogatók látványos várakat, apátságokat megtekintve gazdag kulturális élményekkel gazdagodhatnak.

A fővárosa Luxembourg egy római erőd köré épült. A jelentősége Siegfried de Ardennes luxemburgi őrgróf nevéhez fűződik. Ugyanis több mint ezer évvel ezelőtt a romokon egy jól védhető várat építtetett a sziklafal tetején, amely köré az első időszakban egy falu, majd egy város szerveződött. A várat ezt követően tovább bővítették, és rövidesen Európa legjobb védelmi rendszerrel rendelkező erődjévé vált. Az elkövetkező évszázadok történelme és az örökösödési háborúi nyomán 1890-ben a nagyhercegség függetlenné vált, majd a világháborúk után bejelentette a semlegességét.

A 20. század második felétől a gazdasága a pénzügyi szolgáltatásokra helyezte a hangsúlyt. A sikeres tevékenység eredményekét, napjainkban a világ TOP legmagasabb egy főre eső GDP-jű országok éllovasának számít. A fővárosában a bankházak mellett az Unió jelentős intézményeinek központja is megtalálható. Az utazók a luxemburgi utazásra általában a nyári évszakot választják, mivel az ország éghajlata hűvös, viszont ilyenkor általában 17 Celsius fok a hőmérséklet, amely ideális kirándulásra és városnézésre.

Luxemburg Place d'Armes

Budapestről közvetlenül repülőgéppel is lehet utazni Luxembourgba utazni, időnként meglepően alacsony retúrjegy is található. A fővárosba látogatókat általában az óvárosa és erődrendszere nyűgözi le, amely része az Unesco Világörökségnek. Akár egynapos városnézéssel bejárható az egész város a mérete miatt, és a látnivalók is közel találhatóak egymáshoz. A több napra érkezőknek ajánlható a vidék felfedezése, például az 50 kilométer távolságban lévő Vianden kastélyt a legszebb várkastélyok között tartják számon.

Luxemburg és a főváros nem olcsó a magyar pénztárcának, amely a szállások árában is megmutatkozik. A Vaubanfort.lu weboldal segítségével könnyedén kereshetőek akár pár napos tartózkodásra és akár hosszú távú célú igényeknek a megfelelő kiadó lakások és szobák. A portál a legjobb árakat garantálja városi és regionális szinten egyaránt.