Rimini

Rimini látnivalók

Rimini Közép Adria egyik leghíresebb üdülővárosa már évtizedek óta, nagy város lévén rengeteg lehetőség várja az ide érkezőket. Rimini látnivalói mellett egy hatalmas kikötővel is rendelkezik. Minden évben rengeteg fiatal jár ide nyaralni, Európa Miamijának is hívják, azt hiszem ez sokat elárul az itteni életről:)

Piazza Cavour Riminiben egy gyönyörű, festői tér amely már a középkorban is a város központja volt. Szebbnél-szebb paloták épültek körülötte, ilyen a Palazzo dell’Arengo és a Palazzo del Podesta, a téren látható a Pigna szökőkút és egy igen látványos pápai emlékmű is.

Municipal múzeum a városközpontban látogatható, ez egy XVIII. századi Jezsuita kolostor épületében került kialakításra, a városi múzeum tökéletes helyszíne a Rimini történelmi és kulturális örökségének megismeréséhez. Gambalunga könyvtárban jórészt a Malatesta korszakból származó hatalmas mennyiségű könyv és kézirat gyűjtemény a híres Alessandro Gambalunga hagyatéka, az ő tulajdona volt a XVII. században a kiállításnak helyt adó palota.

Rimini

A Riminiben született világhírű olasz filmrendező Fellini, halála után létrehozott alapítvány a nagy filmművész életét és munkáit tárja a látogatók elé, túl ezen kulturális eseményeket és filmkészítőket támogat. A Repülési múzeuma a San Marino felé vezető út mellett, egy hegyen 100 ezer négyzetméteres szabadtéri kiállító területen található, itt több mint 50 különböző légi jármű van kiállítva.

A XVII. században épült Madonna della Scala templomban nagy jelentőségű látványosság a Codrini 1608-ban készült Madonna della Scala festménye, ezen látható a helyszínt megszentelő Madonna.

Római amfiteátrum mintegy 10 ezer néző befogadására alkalmas építmény, Hadrianus császár építtette. Ezzel a hatalmas Colosseum méretű építménnyel akarta bizonyítani saját nagyságát. A valaha impozáns építmény ma már romokban hever, ennek ellenére több tavaszi-nyári programnak ad helyet.

Nagyon szép látványosság a városban a Tiberius császár által K. u. 21-ben építtetett híd amelyet az Isztriában bányászott kövekből építettek, és jelenleg is tökéletes állapotban van. Átsétálva rajta különleges kettősségnek lehetnek tanúi, az egyik a régmúltat idézi, míg a másik a nyüzsgő jelent reprezentáló Vespák, biciklik és gyalogosok tömegét tárja a városba érkezők elé.

Rendkívüli építészeti és történelmi látványosság Riminiben a Malatesta templom a Sigismondo kastély a Pigna szökőkút amely Rimini jelképeinek egyike, a Palazzo del Podesta 1300-as években épült gótikus stílusú palota, a Palazzo dell’Arengo mely a Cavour tér legrégebbi épülete, az Augustus diadalív amely K.e. 27-ben Augustus császár tiszteletére lett emelve. Említést érdemel még a Piazza Tre Martiri mely Rimini központi tere és eredetileg Római fórumnak épült

A Rimini közelében található Mini Italia illetve hivatalos nevén Italia in Miniatura egy gyönyörű és izgalmas par, ahol Olaszország nevezetességei vannak lekicsinyítve, így egyetlen délután alatt bejárhatjuk az országot:)

A Rimini Delfináriumban, mely a Delfinario Rimini nevet viseli, áprilistól egészen októberig naponta több szórakoztató előadással várja a kicsi és kicsit nagyobb látogatókat!Mindenképpen érdemes megnézni ezeket a csodálatos állatokat, akik hihetetlen intelligenciával rendelkeznek.

San Marino egy mini állam, mely Riminitől nem messze található és egy csodálatos szerpentinen keresztül közelíthető meg. A mini államnak egy külön oldalt szenteltünk.

Olaszország utazási ötletek

Látnivalók Nápolyban