fűkasza

Erre jó egy benzines fűkasza!

Nincs annál biztosabb jele annak, hogy megkezdődött a kerti szezon és itt a jó idő, mint hogy egyre gyakrabban kell becsukni az ablakon a közelben felzúgó fűnyírók hangja miatt.

Ha te is kertes házban élsz, bizony te sem úszhatod meg ezt a műveletet annak érdekében, hogy tökéletes fűfelület díszíthesse az udvart. Fejtörést okozhatnak viszont keskeny sávok, valamint a kerítés és ágyásszegélyek melletti részek ebből a szempontból. Nos, ilyenkor jön jól egy benzines fűkasza!

Szegélynyíró vagy fűkasza?

Bár hasonlítanak egymásra, teljesen más típusú szerkezetekről beszélünk, így fontos közöttük különbséget tenni már rögtön az elején. A fűkasza ugyanis sokkal nagyobb teljesítményre képes és könnyedén boldogulhat vele a nagyobb területeken is, vagyis a szegélyek és keskeny területek mellett akár egybefüggő részeken is gond nélkül boldogulhatsz a segítségével. A szegélnyíró viszont egy jóval kisebb teljesítménnyel bíró gépezet, amely egészen más típusú feladatok elvégzésére alkalmas.

Mindenhol, ahol egy fűnyíró nem férne el

Egy benzines fűkasza hatalmas segítség minden olyan területen, ahol a kerekeken guruló fűnyíró valami miatt nem tud boldogulni. Tipikusan ilyen terep az ágyásszegények mellett füves rész, hiszen bárhogy is igyekszel, más eszköz bevetésénél bizony a széleknél maradnak kósza fűcsomók vagy fűszálak, ami igen kellemetlen tud lenni. Viszont egy benzines fűkasza segítségével gond nélkül esztétikussá teheted a birtok ezen területeit is anélkül, hogy esetleg kárt tennél a gondosan elkészített veteményesben vagy virágágyásban. A kerítés melletti szakaszokon hasonló a helyzet, hiszen itt a szilárd felület közvetlen közelében esélye sincs egy fűnyírónak, sőt, akár kárt is tehet a gépben, ha túl közel merészkedsz egy beton talapzaton álló telekhatárolóhoz.

Ám nem merül ki ennyiben egy benzines fűkasza szerepe a kertben. Ugyanis nem egy olyan udvar létezik, ahol nincsenek egybefüggő nagy terek. A fűnyírás szempontjából pedig ez igen komoly kihívást jelent. A jó hír az, hogy ahol a fűnyíró nem fér el, ott remekül boldogulhatsz a fűkasza segítségével, így nem kell lemondanod a gyönyörű zöld gyepről ezeken a részeken sem, sőt!

einhell_benzines_fukasza

Nagyobb, egybefüggő területeken is használhatja!

Természetesen ha nagyobb, egybefüggő területről van szó, az sem kizáró ok a fűkasza használatát illetően. Ugyanis ezek a szerkezetek megfelelően felszereltek a hosszabb üzemidőhöz és a nagyobb telkeken való munkavégzéshez egyaránt. Így ha nincs kedved tologatni egy nehezebb terepen a fűnyírót, nyugodtan használhat erre a célja egy strapabíró benzines kaszát is. Egy lejtős területen például kifejezetten áldás lehet a benzines fűkasza használata.

Mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt?

Fontos kihangsúlyozni azt, hogy a fentiek csak abban az esetben tudnak a gyakorlatban is megvalósulni, ha megfelelő minőségű szerkezetet választasz. Ez alapvetően nem egy könnyű feladat, hiszen hatalmas a választék a benzines fűkaszák terén, amiben bizony nem nehéz elveszni. Ám létezik néhány olyan kritérium, amelyekre érdemes odafigyelni a vásárlás előtt. Lényeges, hogy könnyen el lehessen indítani a fűkaszát, valamint a kés minősége is mérvadó, hiszen a precíz vágásokat csak így végezheted el esztétikus módon. Emellett az ütközőfej strapabírása is fontos, hiszen rendszeres használat esetén ennek a résznek is bőven lesz feladata a megfelelő munkavégzésben. A gépezet súlyát, valamint kialakítását és a fej szélességét is okvetlenül figyelembe kell venni, hiszen ezek mind a te kényelmedet szolgálják.

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy egy benzines fűkasza használata hatalmas könnyebbség lehet egy kert rendben tartása szempontjából. Hiszen nem kell többé vacakolni a kerekeken guruló fűnyíróval és kézzel sem kell bajlódni azoknak a fűszálaknak az eltávolításával, amelyeket nem ért el a szegélyek és kerítés mellett a másik típusú szerkezet. Ezzel pedig rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg.