Szálláshely pályázat

Szálláshely pályázat

A világjárványt megelőző időszak soha nem látott keresletet generált a turizmus területén, különösen a TOP desztinációkban érintett településeken és térségekben. Hazánkban az ide látogató turisták kiemelt célpontjának Budapest számított, viszont néhány vidéki attrakció is felkapott volt, különösen a jól megközelíthető, és különleges adottságokkal rendelkező régiók, mint például a Balaton, a Dunakanyar, és Hévíz. Magyarország rendkívül gazdag természeti és történelmi látnivalókban, azonban ahhoz, hogy országszerte növekedjen az eltöltött vendégéjszakák száma – amely az itt elköltött pénz növekedését is jelentheti – szükséges, hogy a különböző már meglévő és üzemelő szálláshelyek meg tudjanak felelni a modern turizmus 21. századi kihívásainak.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, mint esernyő program a különböző kereskedelmi szálláshelyek fejlesztését és újak létrehozását helyezi előtérbe a vendégigényeknek megfelelően.

szálláshely pályázat

 A különböző a szálláshely pályázat konstrukciók több kategórián belül különböző célú fejlesztések támogatására irányulnak, így a kereskedelmi szálláshelyek, hotelek, panziók, magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek bővítésére és fejlesztésére.

A 2030-ig tartó szálláshelyfejlesztési konstrukció azonban a vendégek elégedettségén túl szerepet játszik abban, hogy a szektorban foglalkoztatottak száma is növekedjen, valamint számukra megfelelő jövedelemforrást biztosítson. Ugyanakkor nagy segítség a pályázóknak az állami támogatás mellé kifejlesztett kedvező kamatozású hiteltermék, amellyel biztosítható a pályázathoz szükséges önerő.