Pag sziget nyaralás

Pag sziget

Pag sziget a Kvarner-öböl déli felén található. Pag szigetre az A1-es autópályáról Zadar előtt kell lekanyarodni, a kihajtót az autópályán jól jelzik. Az autópályáról lehajtván tovább kell menni a pagi híd felé. A hídon való átkelés ingyenes.

Pag szigetről megoszlanak a vélemények: egyesek nagyon szeretik a szigetet, közülük sokan jókat buliznak Novalján, míg sokan mások kifejezetten kopárnak és érdektelennek tartják Pagot. Szó, mi szó, mindkét tábornak igaza van. Pag valóban az egyik legkopárabb sziget és tényleg itt található Horvátország egyik legnagyobb bulihelye.

 

Pag város

A jól megszokott szokás szerint Pag sziget központi települése a sziget nevével megegyező Pag város. Pag város a Pag-öböl közepén egy kis földnyelven fekszik. Ma ezt a földnyelvet összekötötték a túlparttal, itt megy keresztül a pagi főút.

 

Pag városban szorosan egymásra épült kopár házakat találunk. Érdemes végigsétálni a tengerparti sétányon és besétálni Pag főterére, ahol a Szent Mária templom áll. Ha Pag szigeten nyaralunk akkor ügyeljünk arra, hogy a városi sétát ne a délutáni órákra időzítsük a legnagyobb melegbe, mert a szűk házak között megáll a levegő és könnyen rosszul lehetünk a hőségtől.

 

Novalja

A majd 60 kilométer hosszú Pag talán legismertebb helyére látogatunk most el. Ez nem más, mint Novalja. A falucska a település határában található szórakozó komplexumáról híres. Nyaranta minden este hosszan tartó tengerparti buli van itt, igazi medencés koktélos partihelyekkel. Nappal sem csendesül az élet Novalja strandjain. Ha medencében szeretnénk nappal koktélozni akkor ezt is megtehetjük.

 

Aki bulis nyaraló helyet keres Horvátországban annak érdemes feljegyeznie Novalja és Pag sziget nevét. Novalja Pag északi harmadában található. Nem lehet eltéveszteni, mert a pagi főút keresztül megy a falucskán.