Skopelos

Skopelos

Skopelos gazdasága leginkább a turizmusra épül. Az utóbbi években, a szigeten forgatott és ott játszódó Mamma Mia! című film hatására, az ide látogató turisták száma egyre növekszik. A szigetre érve nem csalódunk, hisz olyan látvány fogad, mint, amit a mozivásznon láttunk.

Kristálytiszta, kék és zöld színben pompázó tenger, sziklás, aprókavicsos partok, hatalmas hegycsúcsok. A kiépített strandok szélvédett helyen találhatók, kellemesen használhatók.

A gyönyörű, zöldellő szigeten számtalan fa, virág és cserje őshonos, de a fenyőerdőket, tölgyeseket, gyümölcs,- és olívaligetek is megtaláljuk. Szilva,- és mandulaültetvények vannak még a szigeten, de az ültetvények területe az utóbbi években egyre csökken. A méhészkedés és Skopelosméztermelés viszont egyre nagyobb ütemben növekszik.

Élővilága gazdag, több, mint 60 madárfaj él a szigeten, köztük különleges ragadozó madarak is. Ezek közül legismertebb az Eleonóra – sólyom, de egerészölyv, sólyom, sas, keselyű is felbukkan a szigeten, de időnként jégmadárféléket is lehet látni.