Tenerife látnivalók

Tenerife

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legközkedveltebb szigete, évente 3,5 millióan látogatnak el ide. Tenerife két hegységgel és egy tűzhányóval, a Pico de Teide-vel rendelkezik. A déli parton található Playa de las Americas, ahol minden megtalálható, ami egy mozgalmas nyaraláshoz feltétlenül szükséges.

Tenerife Kanári szigetek

Rengeteg szórakozóhely, sportolási lehetőségek, strandok, ebből adódóan a város elég zsúfolt és zajos, de ezzel együtt a legjobb szórakozást nyújtja azok számára, akik nem pihenni, sokkal inkább fergetegesen kívánnak kikapcsolódni. Akik inkább tartalmasabb nyaralásra vágynak, azok számára Puerto de la Cruz a megfelelő célpont, mely nemrég még egy halászfalu volt, és meg is tartotta régi stílusát. A városnak van egy szép botanikus kertje és sok szép temploma. Tenerife régi fővárosa La Laguna volt, mely egy egyetemmel is rendelkezik, ezért az állandó lakosokon és a turistákon kívül 30 ezer egyetemista is a város ideiglenes lakója. La Laguna-ban egymást érik a több száz éves házak és szobrok, így megőrizte régi hangulatát. A XVIII. század eleje óta Santa Cruz a sziget fővárosa. Tenerife déli részén, egy védett öbölben található Los Cristianos, mely annak idején egy csendes halászfalu volt. Hagyományőrző hangulatát megőrizte, annak ellenére, hogy két aranyhomokos strandja vonzza a turistákat. Ezeken a strandokon minden létező vízisport kipróbálható. Nappali és éjszakai szórakozásra is van lehetőség.

800 méter magas sziklák határolják azt az öblöt, ahol Los Gigantes helyezkedik el. Leginkább hajóval lehet megközelíteni. A falu csendes, ezért nem csak a nyugalomra vágyó látogatóknak, de a bálnáknak és delfineknek is kedvenc helye ez a térség. A tűzhányó, a Teide lábánál helyezkedik el Los Realejos, aminek különlegessége a fekete homokos part, az El Socorro. Aki értékeli a kiváló borokat, az mindenképpen ejtse útba Icod de los Vinos falut. A minőségi borokon kívül láthatjuk a fokozottan védett sárkányfát is, melynek kora 600 év körül van és 16 méter magas. Érdekes kirándulási célpont az „elfelejtett falu”, vagy más néven „kalózok tanyája” Masca. Lakosainak száma mindössze 150 fő. 1960-ig kizárólag gyalog volt elérhető, utána épült ki az út. A faluban rengeteg az elhagyatott ház. Nevéhez hűen, régebben valóban kalózok lakták a falut kiváló fekvése miatt, hiszen a tenger belátható volt, a falu viszont nehezen volt elérhető. A másik furcsa falu Vilaflor, mely hihetetlen magasságban, 1500 méter magasan épült, a térség szinte folyamatosan felhőben úszik. A falu neve annyit jelent „virágok városa”, hiszen a vadvirágok vadul burjánzanak az egész településen.

Tenerife strandjai a felmérések szerint a legtisztábbak egész Európában. Puerto de la Cruzban a Martinez tó az egyik legnépszerűbb strand, mely tulajdonképpen egy mesterséges tó tengervízzel feltöltve. Tőle nem messze van a Martianez strand, ahova inkább a szörfösök látogatnak előszeretettel. Nagyon közkedvelt még Puerto de Santiago falu strandja, a Playa de la Arenat.

Tenerifén találhatjuk az ország legmagasabb hegycsúcsát is, a Teide-t, teljes nevén Pico de Teide, mely egy tűzhányó, körülötte minden nemzeti parki védelem alá esik. Amennyiben nem kívánunk hegyet mászni, de mégis fel akarunk jutni a 3718 méteres magasságba, akkor az út nagy részét libegővel tegyük meg. Onnan már nem sok gyaloglásra van a csúcs, ahol a kénszag bizonyítja, hogy ez még egy aktív vulkán.

Puerto de la Cruzban ellátogathatunk az állatkertbe, mely nem egy szimpla zoo-park, hanem egy teljes komplexum. Van bent botanikus kert, állatkert, akvárium, delfinshow, fókashow, papagájshow, ez a Loro Parque. A park hatalmas, hozzávetőlegesen hat-nyolc óra végiglátogatni az egészet.

Tenerife legnagyobb rejtélye a Güimari piramisok, melyek nagyon érdekesek, és roppantul hasonlítanak a mexikói piramisokra, de a régészek között a mai napig vita zajlik a piramisok korával és származásával kapcsolatban.