vodice látnivalók

Vodice látnivalók

Horvátország legkeresettebb üdülőhelye Vodice. Egymást érik a szállodák és egyéb szálláshelyek. Ötvenezer turistát képes egyszerre befogadni. A város népszerűségét többnyire a rengeteg szórakozási lehetőségnek is köszönheti, így igen kedvelt a fiatalok körében. Éjszakai élete pörgős és pezsgő. Napközben a jól felszerelt strandok és sportolási lehetőségek bőségesen ellátják a nyaralókat. Akik látnivalókat keresnek, azok is jó helyen járnak, hiszen a rengeteg program mellett, nagyon sok érdekesség is van a városban és környékén. Rögtön itt van Sibenik, melynek katedrálisa csodálatos élmény, méltán része a világörökségnek.

Tribunj Vodice nyugati részén található egy pici szigeten. Ez egy hamisítatlan halászfalu a mai napig is. Érdekessége, hogy a hagyományok szerint évente szamárversenyeket rendeznek. A strandokat ugyanúgy megtalálhatjuk itt is, mint a környékbeli helyeken. A másik tipikus dalmát falu Srima, mely ugyan már teljesen egybe van épülve Vodice-vel, mégis megtartotta falusias jellegét.

Horvátország harmadik legsűrűbben lakott szigete a Prvic sziget, melynek 2,5 négyzetkilométerén 450 fő él. Itt nem rendeznek programokat, nincsenek különleges lehetőségek, ez a sziget a nyugodt pihenést jelenti a nyaralók számára.